Clicky


Vijftig nieuwe Volvo FH 420 Euro 6 trekkers voor Schenk Tanktransport

Vijftig nieuwe Volvo FH 420 Euro 6 trekkers voor Schenk Tanktransport
21-11-2013 16:17 | Volvo | auteur De Redactie

PAPENDRECHT - Schenk Tanktransport is een van Europa’s marktleiders als het gaat om het vervoer van brandstoffen en industriële gassen. Voor het transport van deze producten heeft het bedrijf vijftig nieuwe Volvo FH 420 Euro 6 trekkers besteld. Alle trucks zullen voor het eind van dit jaar geleverd zijn door Volvo Group Truck Center.

Schenk Tanktransport is een gespecialiseerd internationaal tanktransportbedrijf. De bedrijfsactiviteiten bestaan uit (internationaal) transport van brandstoffen, smeeroliën, LPG, industriële gassen, bitumen, microsilica, chemische producten en vloeibare meststoffen. Bij Schenk Tanktransport wordt nauwgezet gekeken naar het risicoprofiel. De producten die worden vervoerd vereisen veelal dedicated transportmaterieel.

De nu bestelde Volvo FH trekkers zijn vervanging in de al bestaande vloot en zijn uitgerust met een 420 pk Euro 6 motor. Het merendeel zal worden ingezet in de nationale distributie van brandstoffen en industriële gassen. Dit betreft slaapcabine uitvoeringen van de nieuwe Volvo FH. Daarnaast wordt een deel ingezet voor het internationale transport, daarvoor is gekozen voor Globetrotter uitvoeringen. De trucks hebben een volledig veiligheidspakket, waaronder Adaptive Cruise Control en Collision Warning met  Emergency Brake.

Directeur Harry Schenk: "De focus ligt in ons bedrijf heel erg op veiligheid. Al onze vestigingen zijn SQAS gecertificeerd. Dit kwaliteitssysteem geeft de garantie dat het vervoerende bedrijf voldoet aan de strenge eisen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu. Door te werken conform de SQAS kwaliteitsnorm worden bedrijfsrisico's en gevaren geminimaliseerd."

"Tegelijkertijd wordt de veiligheid en de kwaliteit van het uit te voeren werk geoptimaliseerd en gewaarborgd door trainingen en opleidingen van onze medewerkers. Uiteraard zie je dat beleid ook terug in ons transportmaterieel, het is een van de redenen om te kiezen voor de nieuwe Volvo FH.”

Lager eigen gewicht

Het merendeel van de vloot van Schenk Tanktransport is van het type Volvo FH, doordat de nieuwe Volvo FH, naast veel nieuwe technologie, ook nog eens een lager eigen gewicht heeft, is deze  beter dan zijn voorganger geschikt voor de nationale distributie. “Het zijn ritten waarbij soms een nacht overgestaan wordt, vandaar de keuze voor de Volvo FH. We willen onze chauffeurs  ook comfort bieden.” Op dit moment heeft Schenk Tanktransport al drie nieuwe Volvo FH 460 trekkers in de vloot. "Die trucks zijn tijdens de introductie gekocht. De chauffeurs zijn daar uitermate tevreden over.”

Laag brandstofverbruik

"We hebben nu nog geen echte ervaringscijfers qua verbruik. Maar de nieuwe generatie is echt zuiniger dan de vorige. En dat is opmerkelijk omdat het ook de overstap van Euro 5 naar Euro 6 markeert.”