Transport Online - Rover wil opheldering NS over weghalen kaartautomaten

Rover wil opheldering NS over weghalen kaartautomaten

Rover wil opheldering NS over weghalen kaartautomaten
21-11-2013 14:37 | Algemeen | auteur De Redactie

Rover vraagt opheldering aan NS over het weghalen van kaartautomaten op stations. Doordat er steeds meer kaartautomaten verdwijnen, ontstaan soms lange rijen bij resterende kaartautomaten. Reizigers dreigen hierdoor eerder de trein te missen.

Rover constateert dat NS de laatste weken veel kaartautomaten heeft verwijderd. De reizigersvereniging heeft hierover uit heel Nederland meldingen ontvangen. Het betreft onder meer stations Zoetermeer, Delft, Rotterdam Centraal, Deventer, Woerden, Maarn, Nieuwekerk ad IJssel, Den Bosch, Goes, Nijmegen, Boxmeer, Amersfoort Schothorst, Arnhem Velperpoort en Leiden Centraal.

Rover ziet door de verdwenen kaartautomaten de overlast bij reizigers toenemen. Zo ontstaan er langere rijen bij de resterende automaten of moeten reizigers hiervoor omlopen. Hierdoor lopen reizigers weer een grotere kans op het missen van de trein.

“Het is nog helemaal niet zo ver dat de papieren kaartjes zijn afgeschaft. Wij vinden het prima dat het gebruik van de OV-chipkaart wordt gestimuleerd, maar dit moet niet ontaarden in een situatie waarin NS zijn klanten die een kaartje willen kopen het leven zuur gaat maken”, schrijft Rover aan NS.

“Bovendien hebben ook gebruikers van de OV-chipkaart de kaartautomaat nodig voor transacties, servicehandelingen en informatie. In het kader van het verchippen van keuzedagen (geen keuze van de reiziger maar van NS) worden de betreffende reizigers juist vaker naar de kaartautomaat gestuurd.”

Rover vindt dat de kaartautomaat op het station onderdeel uitmaakt van een basisservice die NS aan de reiziger zou moeten bieden. Rover heeft NS een overzicht gestuurd van de binnengekomen klachten en wil snel in gesprek over het weghalen van de automaten.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,296

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions