Clicky


IVECO Stralis Hi-Street CNG huisvuilwagen voor Afvalstoffendienst Gemeente ‘s-Hertogenbosch

IVECO Stralis Hi-Street CNG huisvuilwagen voor Afvalstoffendienst Gemeente ‘s-Hertogenbosch
21-11-2013 14:00 | Iveco | auteur De Redactie

De eerste IVECO Stralis Hi-Street in Nederland is afgeleverd. IVECO dealer Schouten leverde het voertuig af aan de Afvalstoffendienst Gemeente ‘s-Hertogenbosch.

De Stralis Hi-Street heeft CNG (gecomprimeerd aardgas of groengas) als brandstof en zal worden ingezet als huisvuilwagen. Dit is het eerste afgeleverde voertuig uit een serie van twee.

De opbouw van de nieuwe IVECO is gedaan door GeesinkNorba uit Emmeloord. Het betreft een achterlader uit de G-serie, met een capaciteit van 20 m2, waarmee huisvuil en bedrijfsafval kan worden ingezameld. Het voertuig is voorzien van een weegsysteem van AE van der vliet.

De IVECO is de eerste Stralis met de nieuwe Hi-Street cabine die is afgeleverd in Nederland. Ten opzichte van het vorige model Stralis is het front gefacelift en het interieur vernieuwd. De breedte van 230 centimeter maakt dit voertuig geschikt voor woonwijken met smalle straten en drukkere gebieden. Het voertuig rijdt op groengas en aardgas. Hiermee wordt met een zo laag mogelijke uitstoot het afval in de gemeente ‘s-Hertogenbosch ingezameld.