Clicky


Minder werk Verhoek Europe: 12 ontslagen - UPDATE!

Minder werk Verhoek Europe: 12 ontslagen - UPDATE!
21-11-2013 16:10 | Transport | auteur Marcel van der Voort

GENEMUIDEN – "Bij mij is sinds het begin van deze week bekend dat er voor 12 personeelsleden van Verhoek Europe in Genemuiden een ontslagvergunning wordt aangevraagd", vertelt bestuurder Marco Bouma van FNV Bondgenoten donderdagochtend. Ook worden een aantal contracten voor bepaalde tijd niet verlengd.

"Zover ik weet gaat het om chauffeurs die in het binnenland (onderdeel Verhoek Nederland BV) rijden. Wat ik van onze leden en kaderleden begrijp is dat er bij het internationale transport voldoende werk is", praat hij verder.

Volgens bronnen is er te weinig werk om de met ontslag bedreigde chauffeurs, van de transportonderneming aan de Nijverheidstraat 20,  aan het werk te houden.

Bouma: "Ik ben druk bezig om voldoende informatie te krijgen. Er is bij mij nog geen officiële ontslagreden en motivatie bekend."

Chauffeurs die de nieuwsredactie van Transport Online benaderen vinden het zuur dat er enerzijds chauffeurs hun baan verliezen en volgens hun zeggen anderzijds nog steeds Poolse truckers worden aangenomen.

Bouma: “Die signalen krijg ik nog niet. Reorganisaties zijn er in deze tijd in Nederland aan de lopende band. Het is dus aannemelijk dat er bij hun ook iets aan de hand is.”

Herhaling

Wie het nieuws op Transport Online volgt weet dat dit een herhaling lijkt van 2012. In dat jaar waren er signalen dat er 40 ontslagen zouden vallen. Een woordvoerster deed dat af met: "Er worden een aantal contracten niet verlengd. Dat komt omdat er onvoldoende werk is."

In dat jaar had het bedrijf nog 600 medewerkers en 400 voertuigen. De onderneming is in ons land vooral bekend geworden door het vervoer van tapijt en andere goederen voor de woning.

“Nadat onze leden informatie hebben ingewonnen wil ik graag in gesprek met de directie. Dat is gebruikelijk als er ontslagen vallen”, voegt Bouma er aan toe.

Malaise in bouw

"Voor 12 binnenlandse chauffeurs wordt ontslag aangevraagd en verschillende contracten voor bepaalde tijd eindigen", verklaart  Eric Hattem van  Verhoek Europe.

“Wij zien dat dit direct aan de malaise in de woningmarkt is gelinkt. Het werk neemt af en bovendien stapt een klant naar de concurrentie. Doordat de omzet flink daalt moeten wij ingrijpen”, benadrukt hij.

“Ik verwacht niet dat we direct meer maatregelen moeten gaan nemen, maar kan niet in de toekomst kijken. Deze neergaande beweging is er al jaren.”

“Internationaal is het redelijk stabiel, maar niet super. In 2012 zijn er ontslagen geweest en sindsdien werken we meer met flexwerkers. Ook hier worden contracten voor bepalde tijd niet verlengd. Wij weten niet hoe het internationaal in de toekomst gaat lopen.”

“Er kan mijn inziens geen vergelijking worden gemaakt tussen de huidige ontslagen en het aannemen van Poolse vrachtwagenchauffeurs. Dat gaat via een ander bedrijfsonderdeel. Namelijk de Duitse”, wil van Hattem nog kwijt.

Bij de gehele onderneming werken 600 personen, waarvan nu nog 82 in het binnenlandse vervoer.