Clicky

 
Transport Online - Airbus sleept 44 miljard aan bestellingen binnen

Airbus sleept 44 miljard aan bestellingen binnen

Airbus sleept 44 miljard aan bestellingen binnen
21-11-2013 10:31 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

(Novum) - Vliegtuigbouwer Airbus heeft tijdens de luchtvaartshow van Dubai voor 44 miljard dollar (ruim 32 miljard euro) aan bestellingen ontvangen. Vooral de langeafstandstoestellen A380 en het nieuwe A350-model deden het erg goed. In totaal sleepte de Europese vliegtuigfabrikant orders en toezeggingen voor 160 toestellen binnen, zo maakte Airbus woensdag bekend.

Luchtvaartmaatschappij Emirates was de grootste klant, met een bestelling van twintig miljard dollar. De personenvervoerder wil de komende jaren nog eens vijftig nieuwe toestellen van het jumbomodel A380 hebben. Etihad Airways plaatste een order voor 87 toestellen, met een boekwaarde van negentien miljard dollar.

Nooit eerder verkocht Airbus voor zo veel geld vliegtuigen op de beurs van Dubai. Toch is het niet de succesvolste airshow van de fabrikant. Tijdens de Parijse luchtvaartbeurs in juni ontving Airbus voor bijna zeventig miljard dollar aan bestellingen. Of het concern al dat geld ook krijgt, is maar de vraag. Vaak bedingen luchtvaartmaatschappijen fikse korting op de cataloguswaarde.

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,926
Diesel1,743

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions