Clicky


Lidl-vrachtwagens België klaar voor winter

Lidl-vrachtwagens België klaar voor winter
21-11-2013 10:01 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

MERELBEKE(B) – Supermarktketen Lidl heeft de afgelopen maanden meer dan 35 extra vrachtwagens uitgerust met automatische sneeuwkettingen. Dankzij de technologie van automatische sneeuwkettingen kunnen vrachtwagenchauffeurs met een simpele druk-op-de-knop op het dashboard al rijdend de kettingen activeren. Daarmee maakt de winkelketen zich sterk om bestand te zijn tegen een mogelijke winterprik.

Vorige winter startte de winkelketen een proefproject, waarbij drie vrachtwagens het systeem konden uittesten. Dat wordt nu dus fors uitgebreid tot een totale vloot van circa veertig vrachtwagens. "De vorige winterprik was vrij stevig, zeker in bepaalde Waalse regio’s. Gedurende verschillende dagen liet de Waalse regering vorig jaar vrachtwagens niet toe om uit te rukken zonder sneeuwkettingen. Zelfs in die mate dat wij dit jaar beslist hebben om een kwart van onze vloot uit te rusten met sneeuwkettingen", geeft woordvoerder Pieterjan Rynwalt aan.

Via het systeem kan de vrachtwagenbestuurder, met een eenvoudige druk-op-een-knop op het dashboard, de sneeuwkettingen activeren. Zo kan de vrachtwagen zich veiliger op de weg begeven, omdat het risico op slippen beperkter is en de remafstand sterk ingekort wordt. Het systeem is goedgekeurd door de Waalse overheid.

Voor Lidl als supermarktketen is het essentieel dat de bijna 300 vestigingen ook bij slechte weersomstandigheden veilig en tijdig aangeleverd kunnen worden. Rynwalt: "De eindejaarsperiode is dé belangrijkste periode voor supermarkten. Het is dan ook zaak om onze verschillende eindejaarsproducten tijdig in de winkels te krijgen. Wij staan voor een continue en sterke service. Daar hebben onze klanten recht op."