Clicky

 
Transport Online - Opnieuw stakingen bij AkzoNobel Deventer

Opnieuw stakingen bij AkzoNobel Deventer

Opnieuw stakingen bij AkzoNobel Deventer
20-11-2013 16:46 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

DEN HAAG (Novum) - Meer dan honderd werknemers van de chemiefabriek van AkzoNobel in Deventer leggen donderdag en vrijdag opnieuw het werk neer in hun strijd voor een beter sociaal plan. Volgens vakbond FNV Bondgenoten heeft het chemie- en verfconcern niet gereageerd op de eerste staking van vrijdag.

De staking begint donderdag om 07:00 uur. In de loop van vrijdagochtend lopen de stakers een optocht in het centrum van Deventer, samen met FNV-voorzitter Ton Heerts. Zaterdagochtend wordt het werk in de fabriek weer hervat.

AkzoNobel wil de chemiefabriek in de stad aan de IJssel sluiten. Voor de 215 werknemers ligt er nu een sociaal plan dat niet door de bonden is ondertekend. De vakbonden willen een beter sociaal plan, met onder meer een uitgebreider vangnet voor de veelal oudere werknemers. Ook moet eerder besloten worden wanneer het personeel boventallig wordt verklaard, opdat zij dan al gebruik kunnen maken van het sociaal plan. Volgens de bonden wil AkzoNobel dat besluit pas in 2016 nemen.

De bonden willen eigenlijk dat de locatie in Deventer gewoon openblijft, omdat de fabriek nooit verlies heeft gedraaid. AkzoNobel zou alleen maar uit zijn op 'winstmaximalisatie'. De ondernemingsraad doet momenteel onderzoek naar de toekomst van de fabriek.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden