Clicky


Boskalis en VolkerWessels gaan samen kabels leggen

Boskalis en VolkerWessels gaan samen kabels leggen
20-11-2013 09:38 | Algemeen | auteur De Redactie

(Novum) - Boskalis en VolkerWessels slaan de handen ineen voor de aanleg van kabelinstallatiewerken op zee. Boskalis koopt daartoe vijftig procent van de aandelen in Visser & Smit Contracting, dat nu nog een dochter is van VolkerWessels. Dat hebben de bedrijven woensdag bekendgemaakt. Hoeveel geld gemoeid is met de transactie is niet bekendgemaakt.

Visser & Smit Contracting gaat na de transactie verder als een joint venture van Boskalis en VolkerWessels. Via respectievelijk Boskalis Offshore Subsea Contracting en VWS Civil and Offshore Constructions krijgen de twee bedrijven beide vijftig procent van de aandelen in de onderneming.

Visser & Smit krijgt de beschikking over twee kabellegschepen, de Sternat Spirit en de Ndurance. Die laatste wordt naar verwachting eind dit jaar opgeleverd.

Boskalis en VolkerWessels werkten al enkele jaren samen aan projecten, zoals de installatie van elektriciteitskabels voor windparken op zee. Door de verdergaande samenwerking verwachten de twee bedrijven beter in te kunnen spelen op de groei in de markt voor offshore kabelinstallatiewerken, met name op het gebied van die windparken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 mei t/m zondag 4 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,642

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions