Clicky


Trijntje Oosterhuis: ik ben naïef geweest

Trijntje Oosterhuis: ik ben naïef geweest
19-11-2013 20:36 | Showbizz | auteur De Redactie

(Novum) - Trijntje Oosterhuis heeft naar eigen zeggen een wijze les geleerd. De zangeres zei maandag een euro te doneren voor giro 555 per like op social media, maar zag het aantal likes binnen een paar uur groeien tot ruim tweehonderdduizend. "Ik ben gewoon naïef geweest."

Oosterhuis zet zich 'al jaren in voor goede doelen'. "Ook voor grote rampen doe ik alles wat ik kan", zei ze in RTL Boulevard. De zangeres had verwacht een paar honderd likes te verzamelen. "Maar ik zat een uur een boek te lezen en toen was het totaal 'exploded'. Ik ben oprecht geschrokken van de vaart waarmee dat gaat. Ik had dat 'never ever' verwacht."

De actie van de 40-jarige Oosterhuis kwam uitgebreid in het nieuws, maar de zangeres had in eerste instantie geen behoefte om te reageren. "Ik vind dat de aandacht moet gaan naar de ramp. Mensen moeten actief blijven storten op giro 555 en daar gaat het om, niet om mij. Ik dacht: het waait wel over. Maar inmiddels is het zo uit de hand gelopen, dus ik moet nu wel even een reactie geven."

Dat de zangeres geen twee ton gaat storten, maakte ze eerder al duidelijk. Welk bedrag ze wel overmaakt, houdt ze voor zichzelf. "Ik vind dat een privé-aangelegenheid en inmiddels helemaal. Ik zal gul geven en ik roep iedereen op om dat ook te doen, naar vermogen."