Transport Online - Bijna 29 procent negeert tijdens controle zondag rijverbod in Duitsland

Bijna 29 procent negeert tijdens controle zondag rijverbod in Duitsland

Bijna 29 procent negeert tijdens controle zondag rijverbod in Duitsland
19-11-2013 16:56 | Overtredingen | auteur De Redactie

EMSLAND(D) - In Duitsland geldt op zon- en feestdagen van 00:00 uur tot 22:00 uur een rijverbod voor vrachtwagens van meer dan 7,5 ton. Wanneer je bederfelijke waar vervoert, onder andere verse melk, groente en fruit, vlees- en visproducten, kun je een ontheffing krijgen. De Duitse politie houdt regelmatig controles op de naleving van het rijverbod zo ook afgelopen zondag 17 november op de A30.

In totaal werden 35 vrachtwagens gecontroleerd. Tien chauffeurs overtraden het rijverbod. Het betroffen hier allemaal buitenlandse chauffeurs. Zij mochten niet meer verder rijden totdat het rijverbod om 22:00 uur 's avonds afliep. Daarnaast kregen zij, en in de meeste gevallen ook de werkgever, een boete.

In totaal werd voor € 4.000 aan boetes opgelegd. Van acht chauffeurs wordt nagegaan of het negeren van het rijverbod ook oneerlijke winst heeft opgebracht. Is dat het geval dan zal de boete nog aanzienlijk verhoogd worden, meldt de politie.

Naast de overtredingen op het rijverbod pikte de politie er ook twee chauffeurs uit vanwege niet toegestane overschrijding van de lengte van de vrachtwagen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions