Clicky


DKL/Vortex neemt planning en transport Ceva Logistics Netherlands over

DKL/Vortex neemt planning en transport Ceva Logistics Netherlands over
19-11-2013 17:00 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur De Redactie

DAMWOUDE - De eigenaar van De Klok Logistics(DKL) uit Nijmegen en Vortex Logistics uit Venray is voornemens om de planning en alle transportwerkzaamheden van Ceva Logistics Netherlands BV over te nemen. Dat heeft FNV vakbondsbestuurder Henri Janssen aan de redactie van Transport Online bevestigd.

Volgens Janssen zou de overname per 1 januari 2014 actief moeten worden en zou het gaan om rond de 50 werknemers.

Janssen is inmiddels door de or op de hoogte gebracht van de aanstaande overname. "Ik wil nu in gesprek met DKL en Vortex over een goed sociaal plan. De huidige standplaatsen van Ceva zijn nu Oss, Den Haag en Zwolle. Je kunt je voorstellen dat chauffeurs niet blij worden als dat Nijmegen gaat worden", zegt Henri Janssen.

"Ik maak me best zorgen. Ik wil dan ook echt zo snel mogelijk een gesprek", besluit hij.

De warehouse-activiteiten van Ceva Logistics zouden niet binnen de overname vallen.

De Klok Logistics wilde desgevraagd geen toelichting geven op de overname: "Ik doe geen enkele uitspraak. Ik bevestig het niet maar ontken het ook niet", meldde een voorlichtster van De Klok Logistics dinsdag.

Al ruim 65 jaar is De Klok Logistics, volgens de eigen bedrijfswebsite, een toonaangevend dienstverlener in de Regio Nijmegen op het gebied van hoogwaardige logistieke dienstverlening. In november 2010 zijn de activiteiten van De Klok Logistics Nederland BV overgenomen. De Klok Logistics maakt onderdeel uit van de JF Groep BV. Onder deze holding valt ook Vortex Logistics BV.

Ook bij Ceva Logistics is er tot op heden nog niemand gevonden die in de gelegenheid was enige toelichting op de overname te geven.