Clicky


Doden bij ongeluk met goederentrein in Egypte

Doden bij ongeluk met goederentrein in Egypte [+foto]
18-11-2013 13:03 | Algemeen | auteur De Redactie

CAÏRO (Novum/AP) - Op een overweg ten zuiden van de Egyptische hoofdstad Caïro zijn zondagnacht een bus en een kleine vrachtwagen aangereden door een goederentrein. Zeker 26 mensen kwamen om het leven, onder wie veel leden van een familie die terugkeerde van een bruiloft. Dat hebben de Egyptische televisie en het hoofd van de hulpdiensten maandag gemeld. Achtentwintig mensen raakten gewond.

Het ongeluk deed zich voor bij Dahshur, een dorp veertig kilometer ten zuiden van Caïro. Volgens het hoofd van de Egypische spoorwegen, Hussein Zakaria, gaven de eerste berichten aan dat de spoorbomen gesloten waren en was het voor de machinist van de trein een raadsel hoe er nog verkeer kon oversteken. "Wat hadden de wachters moeten doen? Voor de bus gaan staan?", zei Zakaria. "Wij wachten het onderzoek af."



Bijna op de dag af een jaar geleden kwamen 51 kinderen om toen een schoolbus in de provincie Assiut werd aangereden door een trein. De minister van verkeer en het hoofd van de spoorwegen traden na dat ongeluk af. Het ongeluk leidde toen ook tot felle verwijten aan toenmalig president Mohammed Morsi, omdat hij te weinig zou hebben gedaan om de levens van gewone Egyptenaren te verbeteren. Morsi werd dit jaar juli na aanhoudende protesten van de bevolking door het leger afgezet.