Clicky


Cofely bouwt een nieuwe gasbehandelingsinstallatie op de Maasvlakte

Cofely bouwt een nieuwe gasbehandelingsinstallatie op de Maasvlakte
18-11-2013 10:29 | Algemeen | auteur De Redactie

BUNNIK - Oranje-Nassau Energie (ONE) heeft Cofely, marktleider in duurzame technologische oplossingen, de opdracht gegund voor de bouw van een nieuwe gasbehandelingsinstallatie op de Maasvlakte. ONE heeft op die locatie een gasveld met hoog calorisch gas aangeboord. De installatie gaat condensaat, propaan en butaan van het aardgas scheiden. Het contract voor de bouw is op 15 november 2013 getekend.

De gasbehandelingsinstallatie wordt gerealiseerd om het Q16-Maas gasveld te exploiteren. Inmiddels is er op de projectlocatie met een geïntegreerd team gestart met de eerste voorbereidingen zodat de installatie begin 2014 opgeleverd kan worden. Cofely levert en plaatst de staalconstructie, plaatst het equipment en levert en installeert de complete pijpleidingen, elektro- en instrumentatietechnische installatie. Cofely werkt hierbij nauw samen met ONE, de civiele aannemer en de eigen onderaannemers om dit project tot een succes te maken.

“Na een uitgebreid tendertraject heeft Oranje-Nassau Energie voor Cofely gekozen voor de uitvoer van het Q16 Maas project”, zegt Peter Nieuwenhuijze, Construction & Engineering Manager bij Oranje-Nassau Energie. “Cofely presenteerde bij ons een duidelijk plan van aanpak en dacht tijdens het tenderproces direct mee over de planning en hoe de doorlooptijd positief beïnvloed kon worden. Daarbij waren zij kritisch en eerlijk. We kijken er dan ook naar uit om samen met de experts van Cofely dit project tot een succes te maken.”

“Cofely is erg verheugd met de gunning van deze opdracht, het wordt een uitdagend project met een strakke planning”, zegt Ruud Schenk, Directeur bij Cofely West Industrie. “Ons projectteam is inmiddels gestart met de voorbereiding en er wordt op korte termijn gestart met de bouw. Door onze goed uitgewerkte planning hebben we de doorlooptijd van het project terug kunnen brengen. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de gasbehandelingsinstallatie, volgens plan, begin 2014 opgeleverd kan worden.”