Clicky


Vodafone komt sneller met 4G-internet

Vodafone komt sneller met 4G-internet
18-11-2013 09:37 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - Vodafone denkt in april 2015 landelijk 4G-internet aan te kunnen bieden. Hiervoor investeert het 270 miljoen euro bovenop de reeds geplande 750 miljoen euro in de komende drie jaar. De investering is nodig om het netwerk sneller te kunnen bouwen, maakte de telefoonaanbieder maandagochtend bekend. KPN en T-Mobile denken eerder klaar te zijn met de bouw van hun 4G-netwerk.

KPN loopt voorop met de introductie van 4G-internet. Het denkt in april volgend jaar dekking te bieden in het gehele land. T-Mobile hoopt eind volgend jaar zo ver te zijn. Tele2 wil op dit moment niets kwijt over zijn planning, maar geeft aan bezig te zijn met de bouw van antennes en de benodigde infrastructuur.

Voor Vodafone krijgt de randstad de prioriteit in de komende vier tot vijf maanden. De telefoonaanbieder denkt in april volgend jaar vijftig procent van het land van 4G-dekking te voorzien. Op dit moment biedt het bedrijf dekking in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht.

KPN heeft op dit moment in heel Gelderland, Noord- en Zuid-Holland dekking. Brabant en andere provincies zullen snel volgen. Het bedrijf denkt eind dit jaar in tachtig procent van Nederland mobiel internet via 4G aan te bieden.

T-Mobile biedt sinds twee weken 4G-internet aan. Het netwerk is ingeschakeld in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en enkele delen van Den Haag. "Nu gaan we eerst verder met de rest van Den Haag, daarna de randstad en vervolgens de rest van Nederland", zei een woordvoerder desgevraagd.

4G-internet werkt alleen op nieuwere telefoons. Het mobiele internet doet wat betreft de snelheid niet onder voor een draadloos wifi-netwerk thuis.