Clicky


Tweede dag staking DSV Solutions begonnen

Tweede dag staking DSV Solutions begonnen
15-11-2013 07:31 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

'S-HEERENBERG - Vandaag staakt het warehouse personeel van transportbedrijf DSV Solutions Nederland (DSV) voor de tweede keer. Deze keer zullen de werknemers in ’s-Heerenberg de werkzaamheden neerleggen voor meer koopkracht. Met een verkleining in het loonverschil met collega’s van andere transportbedrijven.

DSV liet in december 2012 een benchmark uitvoeren waaruit bleek dat hun bedrijfscao gemiddeld tien procent achter ligt op de concurrentie. Henri Janssen, bestuurder FNV Transport & Logistiek: “Het is dus terecht dat werknemers in beweging komen voor koopkracht. Het eindbod van DSV van 1,5 procent per jaar ligt alleen al voor 2013 liefst 0,4 procent achter op de loonontwikkeling in de sector. Dus het loonverschil met collega’s bij andere bedrijven wordt, als het aan DSV ligt, alleen maar groter. Terwijl er volgens ons genoeg ruimte is voor een nette cao met een loonstijging die de koopkracht van de werknemers vergroot.”

Gisterochtend liep het ultimatum af dat FNV Bondgenoten stelde aan transportbedrijf DSV Solutions Nederland (DSV). Direct volgde er een tegenreactie van de werknemers in de vorm van een staking bij het kantoor in Moerdijk. Bijna al het warehouse personeel legde de werkzaamheden neer, omdat ze een tweejarige cao willen met een loonsverhoging van 5,5 procent. Mariëtte Patijn, cao-coördinator FNV was aanwezig om de werknemers een hart onder de riem te steken en te steunen voor koopkracht.

Naast de loonsverhoging willen ze afspraken over onder andere interne mobiliteit, selectiecriteria bij een tijdelijke overplaatsing en het in vaste dienst nemen van uitzendkrachten. Bovendien eisen de werknemers dat als een werknemer door overplaatsing meer reistijd kwijt is, dat vanaf 15 minuten extra reistijd dit ofwel honderd procent wordt betaald ofwel in vrije tijd wordt omgezet.

DSV Solutions Nederland maakt samen met DSV Road en DSV Air and Sea onderdeel van DSV. Bij DSV Solutions Nederland werken circa 820 mensen; het bedrijf heeft vestigingen in Amsterdam, Beek Maastricht, Bergen op Zoom, De Moerdijk, ’s-Heerenberg, Venlo en Venray.