Clicky


VTL en ROC Koning Willem I College verlengen succesvolle samenwerking

VTL en ROC Koning Willem I College verlengen succesvolle samenwerking
14-11-2013 17:14 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

VTL en het ROC Koning Willem I College uit Den Bosch hebben vandaag een convenant getekend met daarin afspraken om de kwaliteit van onderwijs en beroepspraktijkvorming (BPV) in de opleidingen Transport en Logistiek in de toekomst verder te garanderen. De ondertekening vond plaats op het ROC in Den Bosch door Suzanne Staal, manager Customer Relations VTL, en door Tinus Bunthof, afdelingsdirecteur Mobiliteit en Logistiek ROC Koning Willem I College.

Suzanne Staal: "De samenwerking is enerzijds gericht op de groei van instroom van jongeren in de sector transport en logistiek en anderzijds op het realiseren van goed onderwijs in relatie tot stages en werk."

Tinus Bunthof: "Het convenant formaliseert afspraken over de afstemming van praktische zaken. Het is ons gemeenschappelijk belang om de student zo goed mogelijk op te leiden voor een beroep in de sector transport en logistiek." Met de ondertekening van het convenant wordt de jarenlange samenwerking nog eens benadrukt voor de toekomst.

Beroepspraktijkvorming (stages en werk) vormt een cruciaal onderdeel van mbo-opleidingen. Het opleiden en beoordelen van studenten is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van school en bedrijf. VTL – hét Kenniscentrum van Transport & Logistiek - stimuleert en bevordert een goede aansluiting tussen het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven en zorgt voor een optimale borging van de kwaliteit van de leeromgeving in de sector.