Clicky


Volkswagen roept vierhonderd bedrijfsauto's terug

Volkswagen roept vierhonderd bedrijfsauto's terug
14-11-2013 16:45 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - Volkswagen roept in Nederland vierhonderd bedrijfsauto's van het model Amarok terug naar de garage. Bij deze auto's bestaat het gevaar dat de brandstofslang gaat lekken. De actie maakt deel uit van een wereldwijde terugroepactie.

De problemen bij de Amarok worden veroorzaakt door trillingen van de brandstofslang. Hierdoor kunnen haarscheurtjes ontstaan, waardoor er brandstof zou kunnen weglekken. Eigenaren van een Amarok krijgen van hun garage een oproep om de brandstofslang vast te laten zetten.

De Amarok is niet de enige wagen met problemen. In totaal roept Volkswagen wereldwijd in een keer meer dan 2,6 miljoen auto's terug, waaronder de ook in Nederland verkochte Tiguan uit 2008 tot en met 2011. In landen met een hoge luchtvochtigheid en sterke temperatuurverschillen kan een zekering in deze Tiguans doorbranden, waardoor het licht zou kunnen uitvallen.

In Nederland komen deze problemen niet voor, verzekert een woordvoerder van importeur Pon. De 9500 Tiguans uit deze betreffende bouwjaren krijgen bij de eerstvolgende beurt wel een nieuwe zekering.