Clicky


Schooldirecteur krijgt halfjaar voor ontucht

Schooldirecteur krijgt halfjaar voor ontucht
14-11-2013 15:53 | Binnenland | auteur De Redactie

DEN BOSCH (Novum) - De oud-directeur van een school in Valkenswaard heeft een halfjaar cel gekregen voor ontucht met een leerling. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch donderdag bepaald. De man kreeg daarnaast een halfjaar voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie had een celstraf van twee jaar plus een jaar voorwaardelijk geëist.

Behalve de celstraf kreeg de 49-jarige man ook beroepsverbod van vijf jaar, moet hij een taakstraf van honderdtwintig uur uitvoeren en ruim 3600 euro schadevergoeding betalen De ontucht met een autistische leerling van 16 jaar vond plaats tussen januari en oktober vorig jaar.

De man was directeur van Agnus Dei, een school voor 'kwetsbare kinderen'. De school in Valkenswaard sloot in november vorig jaar zijn deuren vanwege de affaire.

De man werd vorig jaar oktober aangehouden. Hij werd ook verdacht van het bezit van kinderporno. Omdat volgens de rechtbank onduidelijk over welke afbeeldingen het gaat, werd dat deel van de dagvaarding nietig verklaard.

Ook vond justitie dat de voormalige schooldirecteur, bij wie in het Pieter Baan Centrum een aan autisme verwante stoornis is vastgesteld, zou moeten worden behandeld. De rechtbank oordeelde dat de man in zijn proeftijd een behandeling moet ondergaan om herhaling te voorkomen.