Air France-KLM schiet Alitalia niet te hulp

Air France-KLM schiet Alitalia niet te hulp
14-11-2013 12:13 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM (Novum) - Air France-KLM doet niet mee aan de kapitaalinjectie van driehonderd miljoen euro voor de noodlijdende luchtvaartmaatschappij Alitalia. Dat heeft het Franse-Nederlandse bedrijf donderdag bekendgemaakt. Volgens Air France-KLM is niet voldaan aan de noodzakelijke financiële voorwaarden.

Air France-KLM wilde alleen bijdragen als de schuld van zo'n 813 miljoen euro zou worden verkleind. De aandeelhoudersvergadering van Alitalia ging al akkoord met een injectie van driehonderd miljoen euro. Onder meer het Italiaanse postbedrijf en twee banken zeiden wel geld toe. Alitalia moet snel nieuw kapitaal vinden om overeind te kunnen blijven.

Air France-KLM heeft een kwart van de aandelen in Alitalia. Nu Air France-KLM niet instapt zullen de aandelen in Alitalia verwateren. Het concern maakte eerder deze maand bekend zijn belang in Alitalia van 140 miljoen euro volledig te hebben afgeschreven.

Air France-KLM zegt wel een 'loyale en serieuze partner' van Alitalia te blijven. Het partnerschap werd in 2009 afgesloten voor een periode van acht jaar. Als teken van de steun aan Alitalia zal Air France-KLM na het afronden van de kapitaalverhoging zijn converteerbare obligaties omzetten in nieuwe aandelen.ACTUEEL

Vanwege stiptheidsacties van Franse douaniers zijn er lange wachttijden in Calais. Check hieronder de actuele wachttijden.

Actuele wachttijden

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier