Transport Online - Vrijdag staking bij Akzo Nobel Deventer

Vrijdag staking bij Akzo Nobel Deventer

Vrijdag staking bij Akzo Nobel Deventer
14-11-2013 10:50 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

De werknemers bij Akzo Nobel in Deventer gaan vrijdag 15 november de hele dag in staking. Akzo Nobel heeft niet gereageerd op het ultimatum van CNV Vakmensen, dat zojuist is verlopen.

Akzo Nobel kondigde eind augustus aan de vestiging in Deventer te willen sluiten. De productie wordt verplaatst naar andere fabrieken in de wereld. In de fabriek in Deventer, waar chemicaliën worden gemaakt, werken 215 mensen. "Er moet een beter sociaal plan komen dan het mobiliteitsplan dat Akzo Nobel nu eenzijdig op tafel heeft gelegd", vindt Jelle Loosman van CNV Vakmensen. "Vooral omdat het hier puur een kwestie is van winstmaximalisatie. De fabriek in Deventer heeft nog nooit verlies gedraaid, wat dat betreft is er dus geen enkele reden voor de sluiting."  

Onafhankelijk onderzoek  

Op dit moment loopt er een onafhankelijk onderzoek naar de sluiting, in opdracht van de ondernemingsraad. "Wij hopen dat de fabriek open kan blijven", zegt Loosman. "Maar als dat niet lukt, moet er een goede regeling komen. Dat betekent bijvoorbeeld een duidelijke datum waarop werknemers boventallig worden en dus gebruik kunnen maken van het sociaal plan. Als het aan Akzo Nobel ligt, moeten ze tot 2016 maar afwachten of ze nodig zijn en tot wanneer."  

Ook voor oudere werknemers moet er een goede regeling komen, vindt Loosman: "In Deventer werken veel mensen met een lang dienstverband. In de huidige economische situatie ziet het ernaar uit dat zij een lange periode van werkloosheid tegemoet gaan. Daar moet een goed vangnet voor zijn."  

Staking vrijdag  

De stakingsactie begint vrijdagochtend. De werknemers verzamelen zich dan in Hotel Postillion Deventer, vlakbij de vestiging van Akzo Nobel. De ochtend-, middag- en nachtploeg zullen achtereenvolgens het werk neerleggen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,642
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions