Transport Online - SBM Offshore vaart wel

 


SBM Offshore vaart wel

SBM Offshore vaart wel
14-11-2013 09:27 | Algemeen | auteur De Redactie

(Novum/ABM FN) - SBM Offshore heeft tot nu toe dit jaar iets beter dan verwacht gepresteerd. De maritieme dienstverlener boekte over de eerste negen maanden een omzet van 3,4 miljard dollar (2,5 miljard euro). Dat blijkt uit de de donderdag gepubliceerde handelsupdate.

De omzet over de periode tot en met september is daarmee flink hoger dan de 2,4 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. Analisten hadden een omzet van 3,2 miljard dollar verwacht.

Het orderboek van SBM Offshore steeg naar 21,6 miljard dollar, ruim meer dan de 21,1 miljard dollar waarop analisten hadden gerekend. De dienstverlener heeft nog nooit zo een goed gevulde orderportefeuille gehad. SBM Offshore herhaalde de vooruitzichten voor heel het jaar. Het bedrijf verwacht een omzet van 4,3 miljard dollar te genereren.

Het bedrijf verstrekte donderdag weinig nieuwe informatie over de hete hangijzers binnen de eigen organisatie. De oplevering van Deep Panuke, het laatste probleemproject van SBM Offshore, is nog altijd niet afgerond. Een deadline gaf SBM Offshore daarbij niet af. Ook ging SBM Offshore niet verder in op het ontslag van operationeel directeur Jean-Philippe Laures. Over het onderzoek naar de smeergeldaffaire herhaalde SBM Offshore dat dit voortduurt en dat het niet verwacht dat er voor het einde van dit jaar een definitieve uitkomst zal liggen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,604
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden