Clicky


'Portugese werknemers A2 nog altijd uitgebuit'

'Portugese werknemers A2 nog altijd uitgebuit'
11-11-2013 13:10 | Wegwerkzaamheden | auteur De Redactie

MAASTRICHT (Novum) - Een groep van zeventig Portugezen die werken aan de A2-tunnel in Maastricht wordt nog altijd uitgebuit. Ze hebben recht op nabetaling van in totaal tussen de een en twee miljoen euro aan achterstallig loon en onterecht ingehouden kosten. Dat laat bestuurder van FNV Bouw Ellen Hoeijenbos maandag weten op basis van eigen onderzoek.

De zaak kwam ruim een maand geleden aan het licht, maar de overheid en werkgevers hebben nog altijd niets gedaan. "Het wordt allemaal maar gedoogd. Die laconieke houding zijn wij meer dan beu", aldus Hoeijenbos. Ze wil dat de betrokken bedrijven en de overheid en de kwestie nu eindelijk eens oppakken.

FNV Bouw benadrukt dat naast de zeventig Portugezen nog meer arbeiders slecht worden behandeld. De bond heeft over de rest echter geen compleet beeld.

Hoofdaannemer Avenue2 laat desgevraagd weten dat een externe commissie nog altijd bezig is om alle feiten op een rij te zetten. Inhoudelijk wil een woordvoerder niet op de zaak ingaan totdat het onderzoek afgerond is. Het rapport moet nog deze maand verschijnen.