Clicky

 
Transport Online - Bijna één miljoen bestelwagens, vrachtwagens en trekkers in bezit van bedrijven

Bijna één miljoen bestelwagens, vrachtwagens en trekkers in bezit van bedrijven

Bijna één miljoen bestelwagens, vrachtwagens en trekkers in bezit van bedrijven
11-11-2013 10:15 | Financieel | auteur De Redactie

Nederlandse bedrijven hebben in 2010 bijna 980 duizend bestelauto’s, vrachtauto’s en trekkers in bezit. Bestelauto’s vormen de grootste groep. In de gemeente Rotterdam staan de meeste bedrijfsvoertuigen geregistreerd. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het cbs.

In 2010 stonden er 817 duizend bestelauto’s op naam van bedrijven. Daarnaast beschikten bedrijven over 83 duizend trekkers en 79 duizend vrachtauto’s. Van alle bestelwagens in Nederland staat 85 procent op naam van een bedrijf en 15 procent op naam van een particulier. Bestelauto’s van bedrijven worden naar verhouding vaak gebruikt door eenmanszaken.

 

 

Bestelauto’s populair in de bouw, trekkers bij vervoer en opslag

Bestelauto’s zijn bedoeld voor het vervoeren van lading tot 2 000 kg. Ruim de helft van de 817 duizend bedrijfsbestelauto’s wordt gebruikt in de bouw en in de handel en horeca, waaronder de groot- en detailhandel. Vrachtauto’s en trekkers zijn ingericht voor grotere ladingen, waarbij trekkers vooral worden ingezet voor langere (internationale) ritten. De meeste trekkers zijn dan ook in het bezit van transportbedrijven.

Meeste bestelauto's, vrachtauto’s en trekkers in Rotterdam

Van alle bestelauto’s, vrachtwagens en trekkers in eigendom van bedrijven staat 8,5 procent op naam van bedrijven in de vier grote steden. Amsterdam en Rotterdam waren in 2010 elk goed voor 22,5 duizend bedrijfsbestelauto’s. Hoewel Rotterdam qua aantal bedrijven na Amsterdam de tweede stad van Nederland is, rijden er anderhalf keer zoveel vrachtauto’s en drie maal zoveel trekkers voor Rotterdamse bedrijven in vergelijking tot bedrijven uit de hoofdstad. Dit heeft te maken met de logistieke functie van de havenstad, waardoor grotere logistieke bedrijven daar opereren.

Bedrijfsbestelauto’s vooral in grote steden

Bedrijfsbestelauto’s worden vooral gebruikt door bedrijven in grote gemeenten, terwijl bij trekkers overwegend minder grote gemeenten in de top-5 staan. Naast Rotterdam zijn dat:  Westland, Veghel, Breda en Venlo.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden