Transport Online - FENEX en VRC sluiten facturatieprotocol af

FENEX en VRC sluiten facturatieprotocol af

FENEX en VRC sluiten facturatieprotocol af
08-11-2013 17:20 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Expediteursvereniging FENEX en de Vereniging van Rotterdamse Cargodoors (VRC) hebben een facturatieprotocol afgesloten.  In het protocol staan bepaalde gedragsregels die het facturatieproces tussen expediteurs en rederijen moet stroomlijnen.

Wekelijks vinden een groot aantal betalingen en facturaties plaats tussen expediteurs en cargodoors (rederijen). Hoewel dit in de meeste gevallen goed verloopt, komt het ook regelmatig voor dat er zich problemen of misverstanden rondom het facturatieproces voordoen. Dit kost zowel expediteurs als cargadoors veel tijd. VRC en FENEX hebben, in samenspraak met hun leden, daarom een facturatieprotocol afgesloten om dit soort ongewenste processen te voorkomen en eventueel vlot te trekken.

In het protocol staan zowel voor cargadoors en expediteurs aanbevelingen opgenomen voor verschillende fases in het facturatieproces. Beide organisaties doen een beroep op hun leden om om deze aanbevelingen na te komen. FENEX en VRC willen met dit protocol de procedures in de haven verder optimaliseren en de samenwerking binnen de logistieke keten verbeteren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions