Transport Online - Havenschap Moerdijk sluit aan op Port Community System

 


Havenschap Moerdijk sluit aan op Port Community System

Havenschap Moerdijk sluit aan op Port Community System
08-11-2013 17:02 | Algemeen | auteur De Redactie

MOERDIJK/ROTTERDAM – In de haven van Moerdijk lopen alle verplichte meldingen over bezoekende zeeschepen vanaf nu via Portbase. Het Port Community System krijgt zo steeds meer een landelijke dekking. Moerdijk is de 8ste Nederlandse haven waar informatie-uitwisseling eenvoudiger wordt.

Cargadoors en agenten kunnen voortaan via dezelfde ingang als voor de haven van Rotterdam ook aan het Havenschap Moerdijk hun scheepsgegevens doorgeven, de meldingen gevaarlijke stoffen doen en de opgaven zeehavengeld indienen.

Ruud Verhulst, Havenmeester van Moerdijk: "Alle 2000 zeeschepen die jaarlijks Moerdijk bezoeken komen eerst langs Rotterdam. Zowel daar als in Moerdijk moet men de scheepsgegevens melden. Doordat wij nu net als Rotterdam het Port Community System gebruiken, kan men zich voortaan in één keer registreren voor twee havens. Wij maken een einde aan dubbel werk!"

Iwan van der Wolf, Managing Director Portbase: "De koppeling van informatiestromen tussen Moerdijk en Rotterdam is een nieuwe stap in de gewenste nationale dekking van het Port Community System. Met één landelijk systeem maken wij informatie-uitwisseling voor iedereen in de logistieke keten optimaal efficiënt. De concurrentiepositie van de Nederlandse havens kan hierdoor verder verbeteren."

Deelnemende havens

Moerdijk is na Rotterdam, Amsterdam en Harlingen de volgende Nederlandse haven waar alle informatie-uitwisseling met de havenautoriteiten verloopt lvia het Port Community System. In de havens van Zeeland Seaports, Dordrecht, Scheveningen en Den Helder ondersteunt Portbase andere onderdelen van het logistieke proces. Opgeteld maakt het Port Community System nu in acht Nederlandse havens de informatie-uitwisseling eenvoudiger.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,604
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden