Clicky


ASML wint Nederlandse Logistiek Prijs 2013

ASML wint Nederlandse Logistiek Prijs 2013
08-11-2013 09:33 | Algemeen | auteur De Redactie

ASML is uitgeroepen tot winnaar van de Nederlandse Logistiek Prijs 2013. De jury heeft ASML tot winnaar gekozen omdat zij zich als ‘een ware leider’ over de supply chain toont. Het bedrijf heeft zich tijdig en effectief aangepast aan de veranderende marktomstandigheden.

Elk jaar beloont vereniging Logistiek management (vLm) uitzonderlijke prestaties in het vakgebied logistiek met de Nederlandse Logistiek Prijs. Hiermee wil vLm de innovatie en professionalisering van de logistiek stimuleren.

Marktomstandigheden

ASML is volgens de jury de afgelopen jaren in staat geweest de supply chain zodanig in te richten en aan te sturen dat deze zich tijdig en effectief kan aanpassen aan sterk cyclische markomstandigheden. ASML maakt snelle technologische innovaties door in de ontwikkeling van nieuwe machines voor de halfgeleiderindustrie (lithografiesystemen).

Een aanpak op alle fronten

De aanpak van ASML kenmerkt zich volgens de jury door een aanpak op alle fronten: in het supply chain netwerk, in de ketenprocessen, in de planning en besturing, in de toepassing van ICT, met de mensen in de ketenorganisatie en, niet in de laatste plaats, door leiderschap in de supply chain.

Voorbeeld

Hoewel de hele logistieke operatie indrukwekkend is, ziet de jury drie innovaties die een voorbeeldfunctie voor andere bedrijven vervullen: concurrent engineering, leiderschap in de supply chain en de after sales service.