Clicky


 


Wim Bosman vult eerste tank tijdens de opening van het LNG-station in Duiven

Wim Bosman vult eerste tank tijdens de opening van het LNG-station in Duiven
07-11-2013 09:54 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

DUIVEN - In Duiven heeft GDF SUEZ LNG Solutions op maandag 4 november officieel haar eerste LNG-station geopend. LNG (Liquefied Natural Gas, oftewel vloeibaar aardgas) is voor trucks en scheepvaart een schoon en stil alternatief voor brandstoffen zoals diesel. Grote transporteurs uit Gelderland, waaronder Wim Bosman, maken de overstap op LNG als brandstof voor hun trucks. Hiermee draagt Wim Bosman direct bij aan verbetering van de luchtkwaliteit.

Verbetering luchtkwaliteit

De luchtkwaliteit in Nederland behoort tot de slechtste van Europa. De transportsector kan een flinke bijdrage leveren aan verbetering van de luchtkwaliteit. GDF SUEZ ziet LNG daarom als de alternatieve brandstof van de toekomst. Motoren die LNG als brandstof gebruiken, leveren milieuwinst op en produceren bovendien veel minder geluid. Het gebruik van een LNG-vrachtwagen zorgt voor 95% minder fijnstof dan een dieselvrachtwagen. Regionale overheden stimuleren het gebruik van LNG als één van de middelen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

LNG voor trucks

Jon van Oostrom, directeur LNG Solutions: "LNG is een schone, stille en veilige brandstof en daarom zeer geschikt voor de transportsector, die te maken krijgt met steeds strengere milieueisen. Naast milieuwinst is de brandstof echter ook nog eens goedkoper dan diesel. Wij geloven daarom in LNG als brandstof voor de toekomst en investeren in het product. Dit station is ons eerste station op weg naar circa 15 LNG-stations, waarmee wij onze klanten een landelijk dekkend netwerk kunnen aanbieden."

Overstap op LNG

De officiële opening van het LNG-station viel samen met een event ter promotie van het rijden op LNG, mede georganiseerd door de provincie Gelderland, de gemeente Duiven en diverse transporteurs uit Gelderland. Deze transportbedrijven, waaronder Wim Bosman ‘s-Heerenberg, SITA Duiven, D.J. Middelkoop Duiven B.V. en Rotra Doesburg, zijn verenigd in het ‘consortium Duiven’, gelden als initiatiefnemers voor het rijden op LNG. Tijdens het event werden bezoekers geïnformeerd over de voordelen van het rijden op LNG en werd aan de bezoekers getoond wat er inmiddels is gedaan op dit gebied.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions