Clicky


Scania legt focus op Streamline en Euro 6 motor tijdens Carrosserie Vakdagen Venray

Scania legt focus op Streamline en Euro 6 motor tijdens Carrosserie Vakdagen Venray
06-11-2013 16:16 | Transport Compleet | auteur De Redactie

De Carrosserie Vakdagen in Venray, van 12 tot en met 14 november aanstaande, staan bij Scania in het teken van de Scania Streamline en de tweede generatie Euro 6 motoren. Op de stand staat onder andere een Streamline met de zuinige 410 pk Euro 6 variant. Deze behaalt de strenge emissienorm met uitsluitend SCR.

De nieuwe Euro 6 motoren zijn tot 8% zuiniger dan de vorige generatie Euro 5. In combinatie met aanvullende diensten als Ecolution by Scania en chauffeurstraining en -coaching levert Scania de transporteur een uniek totaalaanbod, gericht op verdere verlaging van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot.

Scania Streamline is de naam van Scania’s G- en R-serie trucks voor inter­nationaal transport met een nieuw, aerodynamisch design en een complete luchtgeleidingsset voor een zo laag mogelijk brandstofverbruik. Elk kleinste detail is aangepast om te komen tot een brandstofbesparing tot maar liefst 8%. Scania’s tweede generatie Euro 6 motoren vullen het reeds brede Euro 6 motorengamma aan met de 410, 450 en 490 pk variant. Totaal levert Scania maar liefst vijftien Euro 6 motoren variërend van 250 pk tot en met de 730 pk sterke V8, allen gericht op maximale uptime, verlaging van de CO2-uitstoot en de laagst mogelijke cost of ownership. De 13 liter 410 pk sterke Euro 6 op de stand in Venray behaalt de strenge Euro 6 norm door alleen gebruik te maken van SCR. Geen EGR dus, waardoor er  gewicht wordt bespaard en het brandstofverbruik nog lager is.

De Scania Streamline is standaard voorzien van een nieuwe versie van Scania Opticruise, die keuze biedt uit meerdere prestatieprogramma’s, waaronder een nieuwe Economy-modus. Voor het laagste brandstofverbruik wordt deze standaard geleverd met Scania Active Prediction – de unieke cruise control op basis van GPS. Met de efficiëntere, tweede generatie Euro 6 motoren kunnen in het internationale transport brandstofbesparingen tot 8% gerealiseerd worden. Scania's tweede generatie 13-liter Euro 6 motoren zijn 2-3% zuiniger dan die van de eerste generatie. Daarnaast zorgen Scania Opticruise en Scania Active Prediction voor een besparing van nog eens 2-3%. Ook de aerodynamische eigenschappen van de voertuigen zijn verder verbeterd en de wrijvingsweerstand van de versnellingsbakken is verder verlaagd. Hoewel je de cijfers niet simpelweg bij elkaar op kunt tellen, kan een transporteur die in Europa internationaal transport met een Euro 6 motor verzorgt, naar schatting tot 8% brandstof besparen. Met de 410 pk SCR-only variant zal dit percentage nog hoger liggen.

Verder zal in Venray de nadruk liggen op nieuwe diensten die het dagelijkse werk van chauffeurs en transportondernemers en de communicatie met de werkplaats vergemakkelijken. Ook kunnen de Scania werkplaatsen nu op afstand de diagnosegegevens downloaden om alvast voorbereidingen te treffen voor service of reparaties. Voordeel hiervan is dat het voertuig minder lang in de werkplaats hoeft te staan en snel weer aan het werk kan. Maximale uptime en minimale stilstand is bij Scania het uitgangspunt.

Scania heeft veel tijd en know-how geïnvesteerd in het perfectioneren van de Euro 6 vrachautoserie. De Euro 6 motoren zijn zuiniger dan hun Euro 5 voorgangers, iets wat gebleken is in tests en afgeleverde voertuigen bij klanten. En de tweede generatie Euro 6 motoren presteren zelfs nog beter. De nadruk die Scania al van oudsher op het brandstofverbruik legt, heeft zich hiermee dubbel en dwars terugbetaald. Uitgangspunt bij Scania is en blijft de chauffeur. Vandaar dat de Driver Academy op Venray aanwezig is met een simulator en alle informatie kan bieden over de volledige 35 uur nascholing en chauffeurscoaching voor een blijvend resultaat.

Partsline: de voordelen van origineel.

Ook Partsline, Truck & Trailer Parts & Services, is aanwezig op de Carrosserie vakdagen in Venray. Bezoekers kunnen bij Partsline terecht voor Scania onderdelen, truckgerelateerde onderdelen en traileronderdelen. Maar ook gereedschap, werkplaatsuitrusting, oliën, smeervetten, verbruiksmaterialen en gebruikte onderdelen worden door Partsline geleverd. Meer dan ooit ligt onze focus op efficiency en kostenreducering. Dit wordt bereikt door originele onderdelen van hoge kwaliteit, maar ook onderdelen die minder stroom verbruiken of de luchtweerstand van het voertuig verlagen. Door de vaste contactpersoon bij Partsline is men verzekerd van originele merkonderdelen tegen een scherpe prijs inclusief een uitstekende service.