Clicky


Limburg wil Maastricht Airport kopen voor één euro

Limburg wil Maastricht Airport kopen voor één euro
06-11-2013 10:55 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

MAASTRICHT (Novum) - De provincie Limburg wil Maastricht Aachen Airport overnemen en de exploitatie van de luchthaven in concessie uitgeven. Huidig eigenaar Omniport/DuraVermeer moet genoegen nemen met een bedrag van één euro. Dat schrijft het provinciebestuur woensdag aan Provinciale Staten.

Het vliegveld verkeert financieel in zwaar weer. In juni behoedde de provincie de luchthaven met een bijdrage van 4,5 miljoen euro voor een faillissement. Sindsdien wordt gezocht naar een duurzame toekomst voor de luchthaven.

Om de luchthaven na de overname kansrijk in de markt te kunnen zetten moet de huidige organisatie volgens het provinciebestuur worden ontvlecht. Daarbij wordt de exploitatie van de luchthaven losgekoppeld van het eigendom en beheer.

De transactie betekent dat de provincie eigenaar zou worden van de landingsbaan, loodsen, terminal en het vastgoed. De provincie zegt daarmee het publieke belang van de luchthaven te onderstrepen. Dit scenario wordt verder uitgewerkt in een voorstel dat op 7 februari aan Provinciale Staten wordt voorgelegd. Als hiervoor geen meerderheid komt gaat de luchthaven wellicht dicht.