Clicky


Vopak houdt vast aan verwachtingen

Vopak houdt vast aan verwachtingen
06-11-2013 10:35 | Haven Nieuws | auteur De Redactie

(Novum/ABM FN) - Tankopslagbedrijf Vopak blijft vasthouden aan eerdere winstverwachtingen, ondanks de moeizame marktomstandigheden en de verliezen door ongunstige wisselkoersen. Dat maakte het beursgenoteerde bedrijf uit Rotterdam woensdag bekend. Vopak denkt eind dit jaar op een operationele winst van 730 tot 780 miljoen euro uit komen.

Een kleine 190 miljoen euro daarvan is afkomstig uit het derde kwartaal, zo meldde het bedrijf bij de presentatie van de kwartaalcijfers. De omzet na aftrek van kosten lag daarmee vijf procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. In het vierde kwartaal valt de operationele winst waarschijnlijk nog lager uit, zo denkt Vopak.

Het tankopslagbedrijf wil in 2016, als het vierhonderd jaar bestaat, uitkomen op een operationele winst van een miljard euro. Daarvoor moet het flink aan capaciteit uitbreiden, zo stelt Vopak. In 2013 is er echter slechts sprake van 'bescheiden' uitbreidingen. Tot eind volgend jaar wil Vopak de wereldwijde opslagcapaciteit met ruim tien procent vergroten.