Clicky


Aantal luchtvaartpassagiers in Europa gestegen

Aantal luchtvaartpassagiers in Europa gestegen
05-11-2013 13:13 | Burgerluchtvaart | auteur De Redactie

AMSTERDAM(Novum) - Europese luchthavens hebben in het derde kwartaal 3,2 procent meer passagiers verwerkt dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het aantal passagiers op EU-vliegvelden steeg met 1,8 procent. Niet-EU-vliegvelden in bijvoorbeeld Noorwegen en IJsland zagen het passagiersaantal toenemen met 8,8 procent. Dat meldt belangenorganisatie ACI dinsdag.

Zeker na de winter zijn de passagiersaantallen toegenomen. Binnen Europa is echter nog een duidelijk verschil waar te nemen tussen het zuiden en de rest van het continent, zegt ACI-topman Olivier Jankovec. "Landen als Spanje, Italië en Griekenland blijven passagiers verliezen, al is deze afname wel minder geworden", aldus Jankovec.

De hoeveelheid vrachtverkeer die is verwerkt door Europese vliegvelden steeg licht met 0,9 procent. "De volumes zijn verbeterd, maar liggen nog steeds onder het niveau van 2010", zegt Jankovec. Het aantal vliegbewegingen was met een stijging van 0,3 procent nagenoeg gelijk aan het derde kwartaal in 2012.

Europees statistiekbureau Eurostat publiceerde dinsdag eveneens cijfers over luchtvaartpassagiers in Europa. Vorig jaar zijn in Europa 0,7 procent meer reizigers door de lucht vervoerd dan een jaar eerder. In totaal gaat het om 827 miljoen passagiers.