Clicky


Piloten slepen ABN AMRO voor rechter

Piloten slepen ABN AMRO voor rechter
05-11-2013 09:30 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM (Novum) - Een groep van ongeveer zestig jonge piloten sleept ABN AMRO voor de rechter. De piloten vinden dat de bank ze een te hoge lening heeft gegeven om hun opleiding te kunnen volgen. Die lening brengt ze nu in de financiële problemen, laat hun advocaat Frank Olberts dinsdag weten.

De piloten hebben voor hun studie van de bank een lening van een ton gekregen, en daar leenden ze nog eens vijftigduizend euro bij om tijdens hun opleiding de rente te betalen. "Veel van deze mensen zouden nog beter af zijn in de schuldsanering. Dat kan niet de bedoeling zijn. Dus wij gaan eisen dat de lening wordt teruggebracht naar aanvaardbare proporties", vertelt Olberts.

Het gros van de piloten die de zaak aanspannen zit zonder baan. Maar ook voor degenen die wel aan de stuurknuppel zitten is het vaak geen vetpot, aldus de advocaat. Zo krijgen piloten die voor Ryanair vliegen in bepaalde gevallen niet uitbetaald als ze ziek zijn.

De raadsman wijst op een recente uitspraak rondom overcreditering waarin de bank de rente moest vergoeden. De zaak dient naar verwachting over enkele weken bij de rechtbank in Amsterdam. De documenten zijn nog niet ingeleverd, aldus de raadsman.