Clicky


Goed derde kwartaal voor PostNL

Goed derde kwartaal voor PostNL
04-11-2013 10:20 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

(Novum) - PostNL heeft in het derde kwartaal veel beter gepresteerd dan verwacht. De postbezorger presenteerde maandag een bedrijfsresultaat van zestig miljoen euro, wat bijna een kwart meer was dan in dezelfde periode vorig jaar. Het beursgenoteerde bedrijf besloot daarom de winstverwachting met tientallen miljoenen euro's te verhogen.

Het concern rekent nu op een bedrijfsresultaat van 130 tot 160 miljoen euro over heel dit jaar. Eerder gaf PostNL nog een winstverwachting van vijftig tot negentig miljoen euro af. Ook kondigde het bedrijf aan de komende tijd nog sneller te willen reorganiseren dan aangekondigd. Waar het bedrijf eerder zestig tot tachtig miljoen euro aan besparingen wilde doorvoeren, is dat nu negentig tot 110 miljoen.

"De reorganisatie van de postafdeling in Nederland neemt in snelheid toe", aldus topvrouw Herna Verhagen in een toelichting. "De besparingen lopen sneller dan verwacht en compenseren het dalende volume." Mede daardoor boekte PostNL volgens Verharen 'sterke financiële resultaten' in een 'solide kwartaal'.

Wel zag het AEX-fonds de omzet met twee procent teruglopen naar ruim een miljard euro. De inkomsten daalden met name omdat PostNL steeds minder brieven ging bezorgen in Nederland. De omzet uit die tak liep met twaalf procent terug naar 490 miljoen euro. De omzet uit pakketbezorging steeg daarentegen licht.