Clicky


Succesvolle SQAS assessement Brant Visser Transport & Warehousing

Succesvolle SQAS assessement Brant Visser Transport & Warehousing
04-11-2013 09:26 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

HEERENVEEN - Onlangs heeft Brant Visser uit Heerenveen zich laten beoordelen op de zeer strenge SQAS normen. De afkorting SQAS staat voor Safety & Quality Assessment System. Dit internationale beoordelingssysteem is afkomstig uit de chemie-sector en stelt hoge eisen aan procedures ten aanzien van kwaliteit, veiligheid, milieu en beveiliging. Zowel de warehouse- als transportactiviteiten van Brant Visser zijn uiterst positief beoordeeld.

Na dit Assessment heeft Brant Visser ook nog in september haar ISO 9001 certificering verlengd en is op het gebied van voedselveiligheid de lat hoger gelegd. De oude HACCP norm is vervangen door de zogenaamde BRC S&D norm (British Retail Consortium, Storage & Distribution) die strengere eisen stelt ten aanzien van hygiene en inrichting van het rijdend materiaal en het Warehouse.

De BRC norm wordt geaccepteerd door alle grotere Europese food retailers wat van belang is voor veel opdrachtgevers van Brant Visser die hun producten aan deze retailers verkopen. Het bedrijf toont hiermee aan dat zorgvuldig wordt omgesprongen met de handhaving van  voedselveiligheid in de logistieke keten.

Brant Visser Transport en Warehousing is gevestigd in Heerenveen en beschikt over een warehouse welke plaats biedt aan circa 16.000 palletplaatsen. Haar transportvloot, herkenbaar aan de kenmerkende groene kleuren, komt u voornamelijk tegen in de Benelux, Duitsland en Frankrijk.