Clicky


Burgemeester van Wijk bij Duurstede geschrokken van verwoestende windhoos

Burgemeester van Wijk bij Duurstede geschrokken van verwoestende windhoos
03-11-2013 23:15 | Binnenland | auteur De Redactie

WIJK BIJ DUURSTEDE (Novum) - Burgemeester van Wijk bij Duurstede Tjapko Poppens is geschrokken van de verwoestende werking van de windhoos in zijn gemeente. "De ravage die ik aantrof was enorm", zegt hij op de site van de Utrechtse gemeente.

"Gelukkig zijn er tot nu toe geen gewonden gevallen. Bewoners die ik sprak waren nog zeer onder de indruk van wat hen was overkomen." Poppens is bemoedigd door de grote saamhorigheid tussen de hulpdiensten, buurtbewoners en gemeente. "Men hielp elkaar.'

De windhoos liet zondagmiddag een spoor van vernielingen achter, van het bedrijventerrein Broekweg/Langshaven, over de wijk De Horden tot en met de binnenstad. Gebouwen in een gebied van zo'n twee kilometer lang en zestig meter breed liepen grote schade op. Ook werden veel auto's beschadigd door omvallende bomen en afgebroken takken. Er kwamen 'enorm veel' meldingen binnen.

Vanwege de veiligheid van bewoners, ondernemers en hulpdiensten werd het vanwege het instabiele weer vallende takken en dakpannen nodig geacht een aantal gebieden af te sluiten, maar die maatregel werd in de loop van de avond grotendeels opgeheven.

Het bedrijventerrein werd rond 21:00 uur grotendeels vrijgegeven voor ondernemers. Drie bedrijfspanden worden nog nader onderzocht op veiligheid. De politie blijft bij het terrein aanwezig.

De brandweer was zondagavond nog bezig gevaarlijke situaties in de binnenstad het hoofd te bieden.