Transport Online - Drie touringcarbussen botsen op A1 [+foto's]

Drie touringcarbussen botsen op A1

Drie touringcarbussen botsen op A1 [+foto's]
02-11-2013 13:11 | Ongevallen | auteur De Redactie

MUIDEN(Novum) - Bij het ongeluk tussen drie grote touringcars zaterdagmiddag op de A1 bij Muiden zijn 36 mensen gewond geraakt. Twee van hen zijn zwaargewond, meldt een politiewoordvoerder.

Vanaf de A1 werden 25 gewonden naar ziekenhuizen in Amsterdam en Utrecht gebracht. De inzittenden van de drie bussen werden naar een opvanglocatie in Muiden gebracht, waar nog eens elf mensen onwel werden of lichamelijke klachten bleken te hebben. Ook zij zijn naar een ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk vond rond 12.30 uur plaats. In totaal waren zes bussen onderweg naar het Circustheater in Scheveningen met aan boord 360 mensen, personeelsleden en familieleden van zorgonderneming De Friese Wouden die op een bedrijfsuitje waren. De zes bussen reden achter elkaar. De voorste drie, met daarin 170 mensen, hadden een kop-staartbotsing.

Waardoor de botsing precies is ontstaan, wordt nog onderzocht. Mogelijk stuitten de bussen op een file of heeft een auto plotseling geremd.


Foto met dank aan: Marijke Katee

De mensen die niet ernstig gewond raakten, liepen onder meer een gebroken vinger, een pijnlijke rug, snijwonden of een zwelling aan het oog op. Hoe het met de zwaargewonde slachtoffers gaat, weet de woordvoerder niet. Het Calamiteitenhospitaal, dat een grote oefening zaterdag voortijdig afbrak vanwege het ongeluk, meldde eerder vijftien gewonden te hebben opgevangen.


Foto met dank aan: Han Dieperink

De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekendgemaakt. Vanwege het ongeval werd de rijbaan van de A1 van Amersfoort naar Amsterdam volledig afgesloten. Dat leidde tot fikse files op de A1 in beide richtingen, maar ook op de A6. Rond 16.30 uur was de A1 weer volledig vrijgegeven.


Foto met dank aan: Floris Noort

Voor de inzittenden van de drie verongelukte touringcars zijn vervangende bussen geregeld. Zij worden teruggebracht naar Friesland. De inzittenden van de drie bussen die niet betrokken waren bij het ongeval, werden naar een opvanglocatie in Weesp gebracht. Ook zij gaan met de bus terug naar Friesland.


Foto met dank aan: Floris Noort

 NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,637
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions