Clicky

 
Transport Online - 'Aantal deelnemers Alpe d'Huzes bijna gehalveerd'

'Aantal deelnemers Alpe d'Huzes bijna gehalveerd'

'Aantal deelnemers Alpe d'Huzes bijna gehalveerd'
02-11-2013 10:09 | Gezondheid | auteur De Redactie

AMSTERDAM(Novum) - Het aantal inschrijvingen voor de Alpe d'Huzes van volgend jaar is bijna gehalveerd. Het fietsevenement tegen kanker heeft dan nog maar vierduizend deelnemers, schrijft het AD zaterdag. De inschrijving is vrijdagavond gesloten.

Het bestuur van de fietstocht denkt volgens de krant dat het evenement vanwege de gedaalde belangstelling terug moet naar één dag in plaats van twee. Alpe d'Huzes-voorzitter Johan van der Waal verwacht dat volgend jaar hooguit tien miljoen euro wordt opgehaald.

Dit jaar waren er nog 7800 deelnemers, die samen 29 miljoen euro ophaalden. Dat was al drie miljoen euro minder dan vorig jaar.

In augustus ontstond ophef toen bleek dat Alpe d'Huzes-oprichter Coen van Veenendaal in 2011 via een bv ruim 160 duizend euro had gedeclareerd. De organisatie laat zich echter voorstaan op haar antistrijkstokbeleid, waarbij niemand wordt betaald. De afgelopen jaren werd meer dan honderd miljoen euro opgehaald.

KWF Kankerbestrijding, dat de constructie die Van Veenendaal geld opleverde goedkeurde, werd in de nasleep van de ophef ook getroffen Bij de jaarlijkse collecte werd vijftien procent minder geld opgehaald, maar dat zou ook deels door de economische crisis komen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden