Clicky


Muller Transport Rijssen bouwt multifunctioneel gebouw in Enter

Muller Transport Rijssen bouwt multifunctioneel gebouw in Enter
01-11-2013 09:33 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

RIJSSEN - Muller Transport, een nationaal transportbedrijf van stukgoederen, heeft ruim 6.000 m2 grond aangekocht van de Gemeente Wierden op de Elsmoat te Enter. Op dit nieuwe bedrijventerrein in Enter zal de onderneming een multifunctioneel gebouw van zo’n 3.000 m2 gaan realiseren, bestaande uit een bedrijfsruimte, kantoor en bedrijfswoning. Voor Muller Transport, die nu in haar huidige vestiging in Rijssen de beschikking heeft over ruim 3.750 m2 bedrijfsterrein, betekent dit een flinke uitbreiding van de mogelijkheden om klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

De bouw start eind november en zal naar verwachting in de bouwvakvakantie 2014 gereed zijn. Hercuton, gespecialiseerd in het integraal ontwerpen en bouwen van duurzame bedrijfshuisvesting in prefab beton, heeft hiervoor de opdracht verworven.

Gerhard Muller, directeur Muller Transport zegt in een toelichting: Ook in deze tijden moet je vooruit blijven kijken. We groeien uit onze jas en hebben behoefte aan meer ruimte voor de op- en overslag, maar ook voor de was- en werkplaats. In het nieuwe pand kunnen we ook opslagcapaciteit aan onze klanten bieden, waardoor wij de transporten nog efficiënter kunnen inplannen. Alleen in Enter hadden we de mogelijkheid dit te realiseren inclusief een bedrijfswoning.

Het huidige pand van Muller Transport aan de Galvanistraat te Rijssen is gekocht door de Teunis Groep.

Gerrit Teunis, directeur Teunis Groep: "Toen onze buurman Gerhard Muller ons aanbood om zijn panden over te nemen hebben wij dit, in verband met de verwachte uitbreidingen van onze activiteiten, met beide handen aangegrepen. Het is een mooi multifunctioneel pand wat te gebruiken is voor diverse activiteiten binnen de Teunis Groep."

Wethouder Broeze, gemeente Wierden: "De gemeenten Rijssen-Holten en Wierden ontwikkelen in gezamenlijkheid ‘de Elsmoat’: speciaal voor bedrijven uit beide gemeenten. Het is dan ook fijn dat Müller Transport uit Rijssen zich hier gaat vestigen en de Teunis Groep zich verder kan ontwikkelen vanaf de bestaande locatie. Zo faciliteren we het bedrijfsleven optimaal."