Clicky

Sc Heerenveen via VVV naar achtste finales KNVB-beker

31-10-2013 20:46 | Sport | auteur De Redactie

HEERENVEEN (Novum) - Sc Heerenveen heeft zich donderdag bij de laatste zestien gevoegd in de strijd om de KNVB-beker. De Friezen versloegen VVV-Venlo in het Abe Lenstrastadion met 1-0 dankzij een doelpunt van Ramon Zomer. De 30-jarige verdediger kopte na 22 minuten raak uit een hoekschop.

Ruim tien minuten eerder had Heerenveen zijn eerste kans van de wedstrijd genoteerd. Pelé van Anholt draaide toen knap weg van zijn tegenstander en noopte doelman Niki Maenpää tot een redding.

Heerenveen-aanvaller Yanic Wildschut schoot kort na rust na een fraaie dribbel nipt over tegen zijn oude ploeg. De Limburgers lieten vervolgens van zich horen via Leon de Kogel, maar zijn inzet werd gekeerd door goalie Kristoffer Nordfeldt.

Rajiv van la Parra en Hakim Ziyech raakten daarna de paal en de lat voor Heerenveen, dat zich moeizaam door de tweede helft heen sloeg. VVV kon echter geen vuist maken en kwam niet meer in de buurt van de gelijkmaker.