Clicky


TVM waarschuwt voor truckrovers rond Parijs

TVM waarschuwt voor truckrovers rond Parijs
31-10-2013 10:53 | Criminaliteit | auteur De Redactie

HOOGEVEEN - TVM verzekeringen waarschuwt iedereen met dure ladingen alert te zijn op voertuigen die zich verdacht in de omgeving van hun vrachtwagen begeven. Rondom Parijs is een bende criminelen actief dat op brute wijze overdag vrachtwagens beroofd. Zij hebben het voorzien op vrachtwagens die dure consumptiegoederen vervoeren.

Gewapend

Tijdens de drukke spits op de ringwegen van Parijs worden potentiële slachtoffers al rijdend ingesloten. Zodra de chauffeur de snelweg verlaat, remt diens voorligger af om de vrachtauto tot stoppen te dwingen. Direct hierop springen gewapende overvallers uit het voertuig om de vrachtauto te overmeesteren. De chauffeur wordt op brute wijze gekneveld en gegijzeld in diens eigen truck. Het stuur wordt onmiddellijk overgenomen door een tweede crimineel waarop de vrachtwagen zijn weg met een oponthoud van enkele seconden kan vervolgen.

Achterliggers nemen vrijwel niets waar van hetgeen voor hen gebeurd. Doordat een achterligger het verkeer bewust laat stagneren voor de afrit, wordt ieder zicht op de overval dat zich in de bocht afspeelt ontnomen. Dit alles vindt plaats in een hele korte tijd,meestal binnen 1 minuut, waardoor er geen argwaan gewekt wordt.

Nadat de chauffeur op brute wijze uit de auto wordt gezet nadat deze een hachelijke rit beleefd heeft, wordt de lading op een afgelegen plek overgeladen in gereedstaande voertuigen. Het overvallen voertuig wordt vervolgens met brandblussers bewerkt om sporen te wissen. De afstand tussen de overvallocatie en de overlaadlocatie is vaak minimaal.

TVM waarschuwt iedereen om alert te zijn op voertuigen die zich verdacht op of in de omgeving van hun vrachtwagen begeven. Veelal is de directe achterligger een snelle luxe auto waarin zich meerdere personen bevinden. De voorligger is meestal een bestelbus of kleine bakwagen die tevens dienst doet voor vervoer van de gestolen lading.