Clicky


Acht verdachten aangehouden in onderzoek grootschalige drugssmokkel

Acht verdachten aangehouden in onderzoek grootschalige drugssmokkel [+video]
30-10-2013 16:11 | Algemeen | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Arrestatieteams van de politie hebben dinsdagochtend op diverse plaatsen in het land verdachten van grootschalige drugssmokkel via de Rotterdamse haven aangehouden. Uiteindelijk werden in Rotterdam en Amsterdam acht verdachten aangehouden, allen mannen van tussen de 23 en 53 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam, Rotterdam en Turkije.

Naar de drugssmokkel werd onderzoek gedaan door de recherche van de Rotterdamse Zeehavenpolitie onder leiding van een officier van justitie van het OM in Rotterdam. Gaande het onderzoek bleken er raakvlakken te zijn met een onderzoek  onder leiding van het Landelijk Parket. In beide onderzoeken werd besloten dinsdag tot de aanhoudingen over te gaan.

De mannen die werden aangehouden in het Rotterdamse onderzoek worden ervan verdacht gedurende langere tijd bijna 700 kilo cocaïne van Zuid-Amerika naar Europa te hebben gesmokkeld. Bij doorzoekingen in woningen en een garage werden meerdere vuurwapens gevonden. Ook werden enkele duizenden euro's gevonden. Dat geld is in beslag genomen, evenals auto's, waardevolle sieraden en andere luxe goederen. Bij de doorzoekingen waren zo'n 100 politiemensen van de eenheid Rotterdam betrokken.

De officier van justitie besluit deze week welke verdachten zullen worden voorgeleid en welke worden heengezonden. Die blijven overigens nog wel verdachte. Het onderzoek wordt voortgezet. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.