Clicky


Thalassa Hellas van Evergreen Line vestigt nieuw record voor ECT

Thalassa Hellas van Evergreen Line vestigt nieuw record voor ECT
30-10-2013 09:59 | Haven Nieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Op haar maiden voyage deed afgelopen vrijdag het Ultra Large Container Ship (ULCS) Thalassa Hellas van Evergreen als eerste haven in Europa de ECT Delta Terminal aan. Met dit schip met een capaciteit van 13.808 TEU treedt Evergreen toe tot de klasse van ULCS-operators.

De Thalassa Hellas vestigde met 6.750 overgeslagen containers, goed voor in totaal 11.500 TEU, een nieuw record voor ECT. De Thalassa Hellas werd afgemeerd bij Evergreens dedicated kade aan de zuidzijde van de ECT Delta Terminal, op niet meer dan een uur varen van de havenmond.

Met de verbreding van het havenbassin biedt deze kade 24 uur per dag een nog betere toegang voor ULCS-schepen. Het recordvolume dat bij dit eerste havenbezoek is overgeslagen geeft duidelijk de betrokkenheid aan van Evergreen bij Rotterdam en bij ECT als zijn voornaamste hubhaven in Noordwest-Europa.

Wando Boevé, directeur Marketing & Sales van ECT: “We hechten grote waarde aan onze langdurige relatie met Evergreen en we zijn trots op dit nieuwe record. ECT investeert voortdurend in mensen, faciliteiten en systemen om onze klanten datgene te bieden wat nodig is, ongeacht de omvang van de schepen.

Onze dienstverlening stopt echter niet aan de kade; wij bieden ook uitstekende mogelijkheden voor betrouwbaar en duurzaam achterlandtransport.” De Thalassa Hellas wordt ingezet in Evergreen’s Far East Europe Service (CEM Service) en legt aan in de havens van Qingdao, Shanghai, Ningbo, Hongkong, Yantian, Tanjung Pelepas, Colombo, Suez Canal, Rotterdam, Felixstowe, Hamburg, Zeebrugge, Suez Canal, Colombo, Tanjung Pelepas, Hongkong en Qingdao.