Clicky


Storm zorgt voor miljoenenschade

Storm zorgt voor miljoenenschade
28-10-2013 19:35 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - De storm die maandag huishield in Nederland, heeft voor miljoenen euro's schade aangericht. Dat meldt verzekeraar Interpolis op basis van de ruim 3500 schademeldingen die tot 16.00 uur binnenstroomden bij het bedrijf. De verzekeraar verwacht dat het aantal meldingen de komende dagen nog fors oploopt.

Interpolis heeft vijfhonderd meldingen gekregen van agrariërs, veelal over bomen die uit de grond zijn gerukt. Daarnaast leverden omgewaaide schuttingen, rondvliegende dakpannen en kapotte ruiten problemen op.

Ook verzekeringsmaatschappij ASR laat weten veel werk te hebben aan de gevolgen van de storm. Volgens een woordvoerder ligt het aantal meldingen twee keer zo hoog als normaal. De verzekeraar kreeg maandag duizend telefoontjes.

Veiligheidsregio Noord-Nederland kreeg honderden meldingen en bijna alle brandweerkorpsen in de provincie zijn uitgerukt. Voor zover bekend hebben zich in Groningen geen persoonlijke ongelukken voorgedaan, maar de materiële schade is 'zeer groot'.

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan laat weten dat hulpdiensten nog steeds aan het werk zijn om het leven in de stad te normaliseren. Het tramverkeer in de stad lag uren plat, maar werd vanaf het eind van de middag geleidelijk hervat. De gemeente heeft honderden vragen gekregen over de storm en kan melden dat de schade groot is. Hoe groot precies, is nog niet bekend.