Stormhinder voor luchtverkeer valt voorlopig mee

Stormhinder voor luchtverkeer valt voorlopig mee
28-10-2013 09:51 | Algemeen | auteur De Redactie

(Novum) - De herfststorm levert maandag nog geen grote problemen op voor het vliegverkeer in Nederland. Hoewel de KLM uit voorzorg 42 vluchten heeft geannuleerd, kunnen vliegtuigen redelijk goed vertrekken en aankomen. Dat laten woordvoerders van Schiphol en Rotterdam The Hague Airport desgevraagd weten.

"Het gaat vooralsnog goed", laat de woordvoerder van Schiphol even voor 09:00 uur weten. "We kunnen de vluchten nu redelijk goed ontvangen en ze kunnen ook op tijd weg." Schiphol heeft uit voorzorg enkele maatregelen genomen. Zo loopt er extra personeel en worden voorwerpen die weg kunnen waaien extra goed vastgezet.

Door de storm zijn op Rotterdam The Hague Airport enkele vluchten naar Londen geannuleerd. Een vliegtuig moest uitwijken naar Brussel.

De KLM annuleerde zondagavond uit voorzorg 42 vluchten. Het gaat om 24 Cityhopper-vluchten en achttien reguliere KLM-vluchten. De overige 160 Europese vluchten van KLM gaan vooralsnog wel door, evenals de geplande intercontinentale vluchten.

Reizigers die voor maandag een vlucht geboekt hebben, wordt aangeraden de sites van de luchthavens en luchtvaartmaatschappijen goed in de gaten te houden. De KLM liet zondag al weten niet uit te sluiten meer reizen te schrappen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,478

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden