Clicky


Maandag waarschijnlijk minder treinen in Randstad

Maandag waarschijnlijk minder treinen in Randstad
27-10-2013 15:15 | Algemeen | auteur De Redactie

(Novum) - Vanwege het stormachtige weer past de NS maandag zijn dienstregeling aan. Treinen in de Randstad die normaal gesproken elk kwartier rijden doen dat maandag hoogstwaarschijnlijk maar eens per halfuur. Het definitieve besluit wordt later zondagmiddag genomen, maar het is volgens een woordvoerder 'zeer waarschijnlijk' dat maatregelen worden getroffen.

"Dat er iets gaat gebeuren staat vast, maar welk advies wij onze reizigers geven wordt later op de middag besloten", aldus de zegsvrouw. Waarschijnlijk wordt de dienstregeling 'in de brede Randstad uitgedund'. Vermoedelijk wordt besloten de kwartiersdiensten te vervangen door halfuursdiensten. Daarnaast gaat waarschijnlijk een waarschuwing uit dat vertraging en overlast kan ontstaan door omwaaiende bomen en afgewaaide takken.

Maandag raast een zuidwesterstorm over het land die flink wat schade kan aanrichten. Volgens weeronline.nl waaien bomen sneller om dan normaal doordat ze door de natte bodem minder stevig geworteld zijn en ze nog relatief veel bladeren hebben.

De storm is naar verwachting het hevigst rond het middaguur. Er is dan kans op windstoten tot 140 kilometer per uur, vooral in het kustgebied. Op de Wadden neemt de storm mogelijk toe tot windkracht 11. Maandagavond gaat de storm liggen, maar blijft het nog wel stevig waaien.