Clicky


Treinverkeer oosten flink verstoord

Treinverkeer oosten flink verstoord
25-10-2013 16:28 | Algemeen | auteur De Redactie

DEVENTER (Novum) - Treinreizigers in het oosten van Nederland hebben vrijdag te maken met veel vertragingen. Door een vondst van een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog bij een spoorbrug in Deventer ligt het treinverkeer tussen Apeldoorn en Deventer al de hele dag plat. Ook het treinverkeer tussen Zutphen en Dieren ligt vrijdagmiddag stil nadat in Brummen een man onder een trein was gekomen. De man is overleden.

Het is nog onduidelijk wanneer het treinverkeer tussen Apeldoorn en Deventer weer kan worden opgestart, laat een politiewoordvoerder weten. De bom wordt ter plaatse onschadelijk gemaakt, om vervolgens naar een andere plek te worden gebracht. "We vermoeden niet dat dit voor de avondspits klaar is."

Reizigers moeten volgens de NS rekening houden met een extra reistijd van een halfuur tot een uur. Reizigers tussen Amersfoort en Deventer kunnen omreizen via Zwolle. Reizigers tussen Deventer en Apeldoorn krijgen het advies om te reizen via Zutphen.

Aan de zuidkant rijden tussen Zutphen en Dieren vrijdagmiddag ondertussen bussen en geen treinen door de dodelijke aanrijding met een man. Reizigers moeten er rekening houden met een reistijd tussen een kwartier en een halfuur. De NS verwacht dat de verstoring rond 18.00 uur is verholpen. De man kwam om het leven op een spoorwegovergang. De toedracht van het ongeval is nog onbekend.