Clicky


Ballast Nedam geeft winstalarm af en reoganiseert

Ballast Nedam geeft winstalarm af en reoganiseert
25-10-2013 09:43 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

(Novum) - Ballast Nedam heeft vrijdag winstwaarschuwing afgegeven, na tegenvallende resultaten over het derde kwartaal. Het bouwbedrijf verwacht dit jaar een operationeel verlies, terwijl het drie maanden geleden nog op een winst van vijftien miljoen euro rekende. Ook kondigde het bouwbedrijf aan 250 medewerkers te willen ontslaan.

De kosten voor de reorganisatie komen uit op ongeveer zeven miljoen euro, zo meldt het beursgenoteerde bedrijf. Ballast Nedam heeft veel last van de moeizame markt voor bouw en infrastructuur. De bouwer verwacht niet dat de markt, die al tijdlang onder druk staat, de komende tijd verbetert.

Eerder dit jaar kondigde Ballast Nedam al aan minimaal vijfhonderd van de bijna vierduizend banen te willen schrappen. De banen verdwijnen bij regiobedrijven en een aantal specialistische bedrijven, die dit jaar verlies draaien. In enkele gevallen gaat het om 'behoorlijke verliezen', meldt het bouwbedrijf.

Wel zag Ballast Nedam de orderportefeuille licht toenemen, van 1567 miljoen euro in het tweede kwartaal tot 1630 miljoen eind september. Het bedrijf zegt nog wel rekening te houden met eventuele afschrijvingen. Ook moet Ballast Nedam dit jaar mogelijk 'substantieel' meer werk steken in een lopend bouwproject.