Transport Online - TLN in actie tegen dieselaccijnsverhoging

TLN in actie tegen dieselaccijnsverhoging

TLN in actie tegen dieselaccijnsverhoging
25-10-2013 09:22 | Transport | auteur De Redactie

ZOETERMEER - Het kabinet gaat per 1 januari 2014 de accijns op diesel met 3 cent verhogen. "Een enorme lastenverzwaring voor de transport- en logistiek sector", aldus Transport en Logistiek Nederland. "Juist nu de sector langzaam uit een dal begint te klimmen, heeft deze accijnsverhoging een grote impact op dit herstel. Bovendien zullen de verwachte opbrengsten voor het kabinet volgens verschillende berekening veel lager uitvallen doordat ondernemers steeds vaker naar België, Luxemburg of Duitsland zullen uitwijken om daar te gaan tanken."

Transport en Logistiek Nederland (TLN) wil daarom af van de accijnsverhoging. Aanstaande maandag, 28 oktober, zal TLN voorafgaand aan de behandeling van het Belastingplan 2014 op het Plein in Den Haag een ludieke actie houden tegen de verhoging van de dieselaccijns.

Politici worden uitgenodigd om aan het 'Rad van Accijns' te draaien. Afhankelijk van de uitkomst van het draaien zullen de politici een Nederlands ontbijt (droog brood), een Luxemburgs ontbijt (chocoladebroodje), een Duits ontbijt (Berliner Bol) of een Belgisch ontbijt (Luikse Wafel) worden aangeboden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,745
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions