Transport Online - Inzittenden Zwitsers gevechtsvliegtuig dood gevonden

Inzittenden Zwitsers gevechtsvliegtuig dood gevonden

Inzittenden Zwitsers gevechtsvliegtuig dood gevonden
24-10-2013 20:05 | Ongevallen | auteur De Redactie

GENÈVE (Novum/AP) - De stoffelijke overschotten van de twee inzittenden van het woensdag neergestorte Zwitserse gevechtsvliegtuig zijn gevonden. Het gaat om een piloot van de Zwitserse luchtmacht en een arts van het Aeromedisch Instituut die tijdens de trainingsmissie meevloog. Dat liet het Zwitserse ministerie van defensie donderdag weten.

De zogeheten zwarte doos, die de vluchtgegevens van het toestel bevat, is ook gevonden. De bergers verwachten deze later op de dag in veiligheid te kunnen brengen. Analyse van de gegevens zal enkele dagen tot enkele weken duren, afhankelijk van de staat waarin het apparaat verkeert.

De F/A-18 jachtbommenwerper was onder slechte weersomstandigheden samen met een ander gevechtsvliegtuig opgestegen van de luchtmachtbasis Meiringen, in het kanton Bern, om een trainingsmissie uit te voeren. Niet ver van een militair vliegveld in de buurt van de plaats Alpnach boorde de tweezitter zich in een rotswand. Alpnach ligt in het centraal gelegen kanton Obwalden.

et Aeromedisch Instituut in Zürich onderzoekt en test de fitheid van piloten, luchtverkeersleiders en andere beroepsgroepen in de luchtvaart.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,667
Diesel1,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions