Bouwgiganten stappen uit Bouwend Nederland

Bouwgiganten stappen uit Bouwend Nederland
24-10-2013 13:25 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - Bouwbedrijven VolkerWessels en Heijmans dreigen uit Bouwend Nederland te stappen in een poging de belangenorganisatie tot snelle hervormingen te dwingen. De bouwreuzen hebben hun lidmaatschap per 1 januari 2015 opgezegd, bevestigt Bouwend Nederland donderdag. Over de reden van de breuk wilde een woordvoerder niets kwijt.

VolkerWessels zegt uit de belangenorganisatie te stappen 'omdat er hervormingen doorgevoerd moeten worden'. Omdat het lidmaatschap nog meer dan een jaar doorloopt, heeft Bouwend Nederland voldoende tijd om met een plan te komen, aldus een woordvoerder van het bedrijf. "Komen ze voor die tijd met hervormingen, dan kunnen wij alsnog aanblijven als lid."

Ook Heijmans wil dat de branchevereniging 'meer aansluit bij onze wensen en verwachtingen', zo meldt een zegsman. Het bouwbedrijf wil dat Bouwend Nederland sneller handelt en ondernemerschap meer centraal stelt. Als de vereniging daarin slaagt, dan blijft ook Heijmans lid.

Bouwend Nederland zegt al langere tijd bezig te zijn met een aantal veranderingen. Zo wil de branchevereniging de collectieve kosten voor de sector verlagen en beter duidelijk maken wat leden aan de vereniging hebben. "Ook willen wij een plattere onderneming creëren", aldus de woordvoerder.

De zegsman verwacht dat deze aanpassingen voldoende zijn om Heijmans en VolkerWessels aan boord te houden. "Zekerheid heb je nooit, maar ik denk dat deze wijzigingen een stap in de goede richting zijn", meent hij. Bij Bouwend Nederland zijn ongeveer 4500 bedrijven aangesloten.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden